Liftcentraal op Building Holland

Wat is Building Holland?

Building Holland is hét driedaagse integrale event voor de bouw- en vastgoed sector. Dit jaarlijks terugkerende event vindt plaats in de RAI te Amsterdam. 10.000 bezoekers en 150 standhouders komen samen om kennis te delen, te netwerken, zaken te doen en het zien & beleven van innovatieve producten en concepten. Het resultaat is een inspirerende beurs, een inhoudelijk programma met topsprekers en een toonaangevend netwerk van participanten waarmee u waardevolle contacten kunt op doen. *

Waarom is Liftcentraal aanwezig op dit event?

Building Holland is toch een bouwbeurs? Liftcentraal staat toch voornamelijk bekend om het onderhouden, moderniseren en repareren van bestaande liftinstallaties en roltrappen? Dat klopt en Liftcentraal is wat dat betreft dan ook een vreemde eend in de bijt. Dit jaar staan echter de thema’s “circulaire economie” en “transformatie & renovatie” op het programma. Dit zijn twee thema’s die bij uitstek passen in de dienstverlening van Liftcentraal. Liftcentraal zal hier op Building Holland dan ook uitvoerig aandacht aan besteden en u, aan de hand van twee subthema’s, uitleggen hoe zij dit in de praktijk brengen.

“Liftrenovatie vs full replacement”

Een liftinstallatie is een zeer duurzaam product. Zelfs zo duurzaam dat er in Nederland nog ontelbare liftinstallaties in gebruik zijn die voor 1980 geïnstalleerd zijn. Veel van de liftcomponenten van deze liften hoeven eigenlijk nooit vervangen te worden. Denk aan de stalen leiders in de schacht, de stalen liftcabine en het tegengewicht. Ons advies is dan ook om bij het initiëren van een transformatie- of renovatieproject, altijd te onderzoeken of een complete vervanging van de lift wel noodzakelijk is.

“Full replacement” (vernieuwbouw) is namelijk lang niet altijd nodig. Op Building Holland toont Liftcentraal een aantal innovatieve renovatieproducten die uitstekend passen in het thema circulaire economie.

“Tijd is geld”

Bijna iedereen die wij spreken geeft aan steeds meer te moeten doen met steeds minder (financiële) middelen. Kosten besparen lijkt vaak de oplossing. “Laten we het liftonderhoud opnieuw aanbesteden en kijken of we hier geld op kunnen besparen”. Ogenschijnlijk snel resultaat maar…PAS OP! Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. De verlaging van de onderhoudsprijs zal ergens vandaan moeten komen. Helaas blijkt dit vaak te resulteren in het verminderen van de juist zo belangrijke tijd die besteed wordt aan het onderhouden van de liftinstallatie. Dit leidt tot versnelde veroudering van de liftinstallatie, een verkorte levensduur van componenten en daarmee onlosmakelijk verbonden vervroegde reparaties en/of modernisering. Naast de financiële consequenties neemt ook de kans op onvoorziene storingen en stilstand significant toe met alle onvrede van dien. In het thema “ Tijd is geld” laat Liftcentraal zien dat door het toevoegen van onderhoudstijd, u als lifteigenaar en/of beheerder geld bespaart. Veel geld!

Neem contact met mij op